Creació de cartografía per a curses de Muntanya

Creació de cartografia per a curses de Muntanya.

Preparar la teva cursa de muntanya: Els que sentim passió per la muntanya estem units també per un element, el mapa de Muntanya.

En col.laboració amb el Club Escuaix Atlètic Castellet hem creat un mapa del circuit, aquest mapa es útil per practicar i aprendre a orientar-te, tot i que et recomanem sempre fer-ho amb un monitor experimentat.

Les curses i la seva organització tenen uns requisits particular, des de nosegps volem col.laborar amb tots vosaltres compartint els coneixements necessaris per ser capaç de generar un mapa del lloc:

10 Km Vallhonesta ICCaquí veiem recorregut de la zona dins un mapa ICC 1:25K

Aquest mapa està descarregat del Institut Cartogràfic Català en format imatge cal.librada .Sid i convertit a format .Rmap

Fem servir CompeGPS Land 7 en la seva versió complerta per obrir i convertir mapes, això ens optimitza el treball i ens deixa fer un Mapa 3D, també amb el relleu DEM que ens proporciona el programa, accedint a qualsevol lloc del mon de manera remota (cal connexió a Internet).

També tenim accés als mapes de més cobertura, com ara 1:50K:

1:50K Vallhonesta
Mapa 1:50K 1:50K Vallhonesta

Aquest mapa també esta disponible al ICC. Històricament els 1:50K (1:50.000) son els mapes que més han ajudat l´excursionisme d´aventura, per anar d´un lloc a l´altre o seguir un GR son els millor mapes.

La escala 1:50K engloba detall rellevant i els molt importants GR. També tenim accés als mapes IGN 1:25K, aquests son els més emprats per treballar amb el Gps pel seu detall:

10 Km Vallhonesta IGN 25K

Els fabricants de Gps afegeixen aquests mapes, sigui inclosos en format d´una regió com ara TwoNav o bé donen accés d´una forma sencilla. Aquests mapes son la base Topográfica més eficient, doncs el detall i cobertura son els més encertats per recorreguts BTT o per explorar nous territoris.

Per últim, podem crear un mapa de situació interactiu, si estéu interessats en qualsevol dels mapes de situació demaneu-no´s i us els fem arribar, aquí fem servir OSM Outdoors d´OpenStreetMap:

Veure pantalla complerta